fbpx

SKŁADY CIAST WIELKANOCNYCH

Wyroby cukiernicze produkowane są w zakładzie, w którym do produkcji używane są orzechy

 

 

BABKA WIEDEŃSKA Z KREMEM PISTACJOWYM

cukier, mąka pszenna, substancja spulchniająca (E450, E 500), mleko odtłuszczone w proszku, maltodekstryna, emulgator E471, E477, E 472b, substancja zgęszczająca E 415, jajka, pasta pistacjowa ( cukier, tłuszcz roślinny, pistacje 16%, błonnik roślinny, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory: E 322, ekstrakt roślinny, sól, naturalny barwnik: E160a, aromaty) ,cukier karmelizowany, aromaty.

 

BABKA WIEDEŃSKA Z ADWOKATEM

cukier, mąka pszenna, substancja spulchniająca (E450, E 500, mleko odtłuszczone w proszku, maltodekstryna, emulgator E471, E477, E 472b, substancja zgęszczająca E 415, aromat ), jajka, adwokat ( żótka jaj pasteryzowane, cukier, cukier waniliowy, spirytus), śmietana 33 %  ( śmietana, stabilizator naturalny karagen )

 

BABKA CYTRYNOWA

cukier, mąka pszenna, substancja spulchniająca (E450, E 500, mleko odtłuszczone w proszku, maltodekstryna, emulgator E471, E477, E 472b, substancja zgęszczająca E 415, aromat ), jajka, sok z cytryny, skórka z cytryny.

 

BABKA PIASKOWA

cukier, mąka pszenna, substancja spulchniająca (E450, E 500, mleko odtłuszczone w proszku, maltodekstryna, emulgator E471, E477, E 472b, substancja zgęszczająca E 415, aromat ), jajka, kakao.

 

MAZUREK PORZECZKOWY

 mąka pszenna, jajka, cukier, proszek do pieczenia, tłuszcz roślinny

krem śmietanowy ( śmietana  33 % stabilizator naturalny karagen ), porzeczka smażona, czekolada biała ( cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator, lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy ) dżem porzeczkowy, krem budyniowy(mleko, jajka, cukier waniliowy, skrobia ziemniaczana, masło) , skrobia modyfikowana, mleko odtłuszczone w proszku, tłuszcze roślinne, kokos, środki zagęszczające E 401, E 407, syrop glukozowy w proszku, białka mleka, emulgator E 472a, sól, stabilizator E450, E516, aromat, barwnik beta karoten).

 

MAZUREK KAJMAKOWY

 mąka pszenna, miód, jajka, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, tłuszcz roślinny, ser mascarpone,masło orzechowe z orzechów ziemnych, nadzienie o smaku toffi ( syrop glukozowo – fruktozowy, cukier, odtłuszczone mleko w proszku, tłuszcze roślinne, substancje zgęszczające E 1420, E 440, syrop ze skarmelizowanego cukru, sól, substancje konserwujące E 202, aromat, emulgator E 472c, barwnik E 100 ), śmietanka uht 33 %, czekolada karmelowa ( cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku,miazga kakaowa, cukier karmelowy,karmelizowany syrop glukozowy, emulgator, lecytyna, aromat naturalny), kajmak ( mleko pełne pasteryzowane, cukier, mleko pełne w proszku, tłuszcz palmowy częściowo utwardzony, serwatka z mleka, syrop glukozowy, regulator kwasowości, wodorowęglan sodu – soda oczyszczona, substancja konserwująca E 202, aromat.

 

 

MAKOWIEC DROŻDŻOWY ZWIJANY

mąka pszenna, mleko, masło, cukier, drożdże, jajka, mak niebieski, bakalie ( orzechy włoskie, rodzynki ), miód, lukier, sól.

 

PISANKA KAJMAKOWA

wafle  (mąka pszenna, olej rzepakowy, proszek do pieczenia), bakalie ( orzechy, morele, figi, daktyle, rodzynki ), masa kajmakowa (mleko pełne pasteryzowane, cukier,mleko pełne w proszku, tłuszcz palmowy częściowo utwardzony, serwatka z mleka, syrop glukozowy, regulator kwasowości: wodorowęglan sodu (soda oczyszczona) substancja konserwująca E 202, aromat.

 

MAZUREK PISTACJOWY

 jajka, mąka pszenna, cukier, sól, proszek do pieczenia, tłuszcz roślinny,

pasta pistacjowa 100 %, biała czekolada (cukier, tłuszcz kakaowy ,mleko pełne w proszku, laktoza z mleka, emulgator, lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy ), krem (cukier, oleje i tłuszcze roślinne, granulat z pistacji prażonych 15%, pistacja 12,5%, mleko odtłuszczone w proszku, serwatka w proszku, laktoza z mleka, barwnik naturalny antocyjan, kurkumina, emulgator E 322 lecytyna słonecznikowa, aromat naturalny).

 

MAZUREK MALINOWY

 jajka, mąka pszenna, cukier, sól, proszek do pieczenia, tłuszcze roślinne

biała czekolada (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, laktoza z mleka, emulgator, lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy )  krem (cukier, oleje i tłuszcze roślinne, granulat z pistacji prażonych 15%, pistacja 12,5%, mleko odtłuszczone w proszku, serwatka w proszku, laktoza z mleka, barwnik naturalny antocyjan, kurkumina, emulgator E 322 lecytyna słonecznikowa, aromat naturalny ), smażone maliny.

 

MAZUREK KARMELOWY

 jajka, mąka pszenna, cukier, sól, proszek do pieczenia, tłuszcze roślinne

nadzienie o smaku toffi (syropglukozowo – fruktozowy, woda, cukier odtłuszczone mleko w proszku, tłuszcze roślinne, substancja zagęszczająca : E1420, E440, syrop ze skarmelizowanego cukru, sól, substancja konserwująca : E220, aromat, emulgator E472c, barwnik E100) śmietana 33 %, karmelowa czekolada ( cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku,miazga kakaowa, cukier karmelowy,karmelizowany syrop glukozowy, emulgator, lecytyna, aromat naturalny

 

WIELKANOCNE CIASTO NUTELKA

suchary (mąka pszenna, cukier, drożdże, olej rzepakowy, serwatka z mleka, sól) śmietana 33 % ( śmietana, stabilizator naturalny karagen ), krem (cukier, tłuszcz palmowy, serwatka z mleka w proszku, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, mleko w proszku  odtłuszczone, lecytyna słonecznikowa, orzechy laskowe 0,1 %, aromaty ) galaretka malinowa i cytrynowa ( żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, aromat, barwniki E122, E124 ), maliny mrożone.

 

WIELKANOCNY SERNIK Z BRZOSKWINIAMI

 mąka pszenna, jajka, cukier, proszek do pieczenia, tłuszcz roślinny, ser biały, jajka, mąka ziemniaczana, margaryna, oleje roślinne, słonecznikowy i rzepakowy, palmowy, mleko ukwaszone, sól, cukier, emulgatory tłuszczowe, lecytyna słonecznikowa, aromat, barwnik, regulator kwasowości wit. A,, masło, białko jajek, brzoskwinie w puszce ( brzoskwinie, cukier, woda, syrop glukozowo – fruktozowy ).

 

WIELKANOCNY SERNIK WIEDEŃSKI

ser biały, mąka ziemniaczana, mąka pszenna jajka, margaryna

polewa czekoladowa(miazga kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, aromat naturalny)  , cukier, budyń śmietankowy (mleko, jajka, cukier waniliowy, skrobia ziemniaczana, masło)

 

WIELKANOCNY SERNIK CYTRYNOWY

ser biały, skórka i sok z cytryny, jogurt naturalny, budyń (mleko, jajka, cukier waniliowy, skrobia ziemniaczana, masło), pomada, kasza manna, jajka, cukier puder, biszkopt jasny ( mąka pszenna, jajka, proszek do pieczenia, cukier )

 

WIELKANOCNE CIASTO SNIKERS

biszkopt (jajka, mąka pszenna, cukier, proszek do pieczenia )

sól, cukier puder, orzechy arachidowe, śmietana 33 % , stabilizator naturalny karagen, polewa czekoladowa (masło, kakao,cukier, mleko).

 

WIELKANOCNE CIASTO ORZECHOWE

beza( cukier, białko jaj, orzechy laskowe, orzechy włoskie) ,masło, krem budyniowy (mleko, jajka, cukier waniliowy, skrobia ziemniaczana, masło), orzechy włoskie , polewa diamond glaze ( syrop glukozowy, woda, substancje żelujące: pektyny, alginian sodu, karagen, kwas: kwas cytrynowym, regulator kwasowości: cytrynian monosodowy,substancja konserwująca: sorbinian potasu)

 

WIELKANOCNE CIASTO ADWOKATOWO – PORZECZKOWE

ciasto ( mąka migdałowa, jajka, cukier, proszek do pieczenia bezglutenowy ), morele suszone, porzeczka smażona, żelatyna

adwokat ( pasteryzowane żółtka jaj, cukier waniliowy, cukier, spirytus )

śmietana 33 %, polewa czekoladowa (masło, kakao, cukier, mleko).

 

WIELKANOCNE CIASTO MALINOWA CHMURKA

 mąka pszenna, proszek do pieczenia, jajka,  cukier, margaryna, oleje roślinne słonecznikowy i rzepakowy, mleko ukwaszone, sól, emulgator tłuszczowy, lecytyna słonecznikowa, aromat, barwnik naturalny annato, regulator kwasowości-kwas cytrynowy, witamina A i D, maliny w galaretce, cukiernicza bieruńska (mleko odtłuszczone, tłuszcz palmowy-kokosowy, śmietanka, stabilizator naturalny karagen) Galaretka malinowa ( cukier, żelatyna E441, kwas cytrynowy E 330, aromat identyczny z naturalnym, barwnik spożywczy) migdały prażone, białko pasteryzowane ( 98%, regulator kwasowości: kwas mlekowy, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, stabilizator: siarczan glinu)

 

 

ORZESZKI

mąka pszenna, cukier, tłuszcz roślinny, kakao, orzechy włoskie, masło, spirytus

 

ULE

wafle (mąka pszenna, olej rzepakowy, proszek do pieczenia) orzechy włoskie, białko jaj, cukier puder, adwokat ( żółtka jaj pasteryzowane, spirytus, tłuszcz roślinny ) krem budyniowy (mleko, jajka, cukier waniliowy, skrobia ziemniaczana, masło)

 

 

 

DROBNE CIASTECZKA

mąka pszenna, cukier, jajka, cynamon,orzechy, kokos, białko jajek, wafle suche (mąka pszenna, olej rzepakowy, proszek do pieczenia) kajmak (cukier, mleko pasteryzowane, mleko pełne w proszku, syrop glukozowy, tłuszcz roślinny palmowy, soda oczyszczona, substancja konserwująca: askorbinian potasu ( E202), aromat), biszkopt ( mąka pszenna, jajka, cukier, proszek do pieczenia), polewa czekoladowa (miazga kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, aromat naturalny), marmolada owocowa (przecier owocowy, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości – kwas cytrynowy)

 

WIELKANOCNY BARANEK BISZKOPTOWY

biszkopt (jajka, mąka pszenna, cukier, proszek do pieczenia )

Scroll to Top