SKŁADY CIAST WIELKANOCNYCH
Wyroby cukiernicze produkowane są w zakładzie, w którym do produkcji używane są orzechy
BABKA WIEDEŃSKA Z KREMEM PISTACJOWYM
cukier, mąka pszenna, substancja spulchniająca (E450, E 500), mleko odtłuszczone w proszku, maltodekstryna, emulgator E471, E477, E 472b, substancja zgęszczająca E 415, jajka, pasta pistacjowa ( cukier, tłuszcz roślinny, pistacje 16%, błonnik roślinny, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory: E 322, ekstrakt roślinny, sól, naturalny barwnik: E160a, aromaty) ,cukier karmelizowany, aromaty.
BABKA WIEDEŃSKA Z ADWOKATEM
cukier, mąka pszenna, substancja spulchniająca (E450, E 500, mleko odtłuszczone w proszku, maltodekstryna, emulgator E471, E477, E 472b, substancja zgęszczająca E 415, aromat ), jajka, adwokat ( żótka jaj pasteryzowane, cukier, cukier waniliowy, spirytus), śmietana 33 % ( śmietana, stabilizator naturalny karagen )
BABKA CYTRYNOWA
cukier, mąka pszenna, substancja spulchniająca (E450, E 500, mleko odtłuszczone w proszku, maltodekstryna, emulgator E471, E477, E 472b, substancja zgęszczająca E 415, aromat ), jajka, sok z cytryny, skórka z cytryny.
BABKA PIASKOWA
cukier, mąka pszenna, substancja spulchniająca (E450, E 500, mleko odtłuszczone w proszku, maltodekstryna, emulgator E471, E477, E 472b, substancja zgęszczająca E 415, aromat ), jajka, kakao.
MAZUREK PORZECZKOWY
mąka pszenna, jajka, cukier, proszek do pieczenia, tłuszcz roślinny
krem śmietanowy ( śmietana 33 % stabilizator naturalny karagen ), porzeczka smażona, czekolada biała ( cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator, lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy ) dżem porzeczkowy, krem budyniowy(mleko, jajka, cukier waniliowy, skrobia ziemniaczana, masło) , skrobia modyfikowana, mleko odtłuszczone w proszku, tłuszcze roślinne, kokos, środki zagęszczające E 401, E 407, syrop glukozowy w proszku, białka mleka, emulgator E 472a, sól, stabilizator E450, E516, aromat, barwnik beta karoten).
MAZUREK KAJMAKOWY
mąka pszenna, miód, jajka, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, tłuszcz roślinny, ser mascarpone,masło orzechowe z orzechów ziemnych, nadzienie o smaku toffi ( syrop glukozowo – fruktozowy, cukier, odtłuszczone mleko w proszku, tłuszcze roślinne, substancje zgęszczające E 1420, E 440, syrop ze skarmelizowanego cukru, sól, substancje konserwujące E 202, aromat, emulgator E 472c, barwnik E 100 ), śmietanka uht 33 %, czekolada karmelowa ( cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku,miazga kakaowa, cukier karmelowy,karmelizowany syrop glukozowy, emulgator, lecytyna, aromat naturalny), kajmak ( mleko pełne pasteryzowane, cukier, mleko pełne w proszku, tłuszcz palmowy częściowo utwardzony, serwatka z mleka, syrop glukozowy, regulator kwasowości, wodorowęglan sodu – soda oczyszczona, substancja konserwująca E 202, aromat.
MAKOWIEC DROŻDŻOWY ZWIJANY
mąka pszenna, mleko, masło, cukier, drożdże, jajka, mak niebieski, bakalie ( orzechy włoskie, rodzynki ), miód, lukier, sól.
PISANKA KAJMAKOWA
wafle (mąka pszenna, olej rzepakowy, proszek do pieczenia), bakalie ( orzechy, morele, figi, daktyle, rodzynki ), masa kajmakowa (mleko pełne pasteryzowane, cukier,mleko pełne w proszku, tłuszcz palmowy częściowo utwardzony, serwatka z mleka, syrop glukozowy, regulator kwasowości: wodorowęglan sodu (soda oczyszczona) substancja konserwująca E 202, aromat.
MAZUREK PISTACJOWY
jajka, mąka pszenna, cukier, sól, proszek do pieczenia, tłuszcz roślinny,
pasta pistacjowa 100 %, biała czekolada (cukier, tłuszcz kakaowy ,mleko pełne w proszku, laktoza z mleka, emulgator, lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy ), krem (cukier, oleje i tłuszcze roślinne, granulat z pistacji prażonych 15%, pistacja 12,5%, mleko odtłuszczone w proszku, serwatka w proszku, laktoza z mleka, barwnik naturalny antocyjan, kurkumina, emulgator E 322 lecytyna słonecznikowa, aromat naturalny).
MAZUREK MALINOWY
jajka, mąka pszenna, cukier, sól, proszek do pieczenia, tłuszcze roślinne
biała czekolada (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, laktoza z mleka, emulgator, lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy ) krem (cukier, oleje i tłuszcze roślinne, granulat z pistacji prażonych 15%, pistacja 12,5%, mleko odtłuszczone w proszku, serwatka w proszku, laktoza z mleka, barwnik naturalny antocyjan, kurkumina, emulgator E 322 lecytyna słonecznikowa, aromat naturalny ), smażone maliny.
MAZUREK KARMELOWY
jajka, mąka pszenna, cukier, sól, proszek do pieczenia, tłuszcze roślinne
nadzienie o smaku toffi (syropglukozowo – fruktozowy, woda, cukier odtłuszczone mleko w proszku, tłuszcze roślinne, substancja zagęszczająca : E1420, E440, syrop ze skarmelizowanego cukru, sól, substancja konserwująca : E220, aromat, emulgator E472c, barwnik E100) śmietana 33 %, karmelowa czekolada ( cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku,miazga kakaowa, cukier karmelowy,karmelizowany syrop glukozowy, emulgator, lecytyna, aromat naturalny
WIELKANOCNE CIASTO NUTELKA
suchary (mąka pszenna, cukier, drożdże, olej rzepakowy, serwatka z mleka, sól) śmietana 33 % ( śmietana, stabilizator naturalny karagen ), krem (cukier, tłuszcz palmowy, serwatka z mleka w proszku, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, mleko w proszku odtłuszczone, lecytyna słonecznikowa, orzechy laskowe 0,1 %, aromaty ) galaretka malinowa i cytrynowa ( żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, aromat, barwniki E122, E124 ), maliny mrożone.
WIELKANOCNY SERNIK Z BRZOSKWINIAMI
mąka pszenna, jajka, cukier, proszek do pieczenia, tłuszcz roślinny, ser biały, jajka, mąka ziemniaczana, margaryna, oleje roślinne, słonecznikowy i rzepakowy, palmowy, mleko ukwaszone, sól, cukier, emulgatory tłuszczowe, lecytyna słonecznikowa, aromat, barwnik, regulator kwasowości wit. A,, masło, białko jajek, brzoskwinie w puszce ( brzoskwinie, cukier, woda, syrop glukozowo – fruktozowy ).
WIELKANOCNY SERNIK WIEDEŃSKI
ser biały, mąka ziemniaczana, mąka pszenna jajka, margaryna
polewa czekoladowa(miazga kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, aromat naturalny) , cukier, budyń śmietankowy (mleko, jajka, cukier waniliowy, skrobia ziemniaczana, masło)
WIELKANOCNY SERNIK CYTRYNOWY
ser biały, skórka i sok z cytryny, jogurt naturalny, budyń (mleko, jajka, cukier waniliowy, skrobia ziemniaczana, masło), pomada, kasza manna, jajka, cukier puder, biszkopt jasny ( mąka pszenna, jajka, proszek do pieczenia, cukier )
WIELKANOCNE CIASTO SNIKERS
biszkopt (jajka, mąka pszenna, cukier, proszek do pieczenia )
sól, cukier puder, orzechy arachidowe, śmietana 33 % , stabilizator naturalny karagen, polewa czekoladowa (masło, kakao,cukier, mleko).
WIELKANOCNE CIASTO ORZECHOWE
beza( cukier, białko jaj, orzechy laskowe, orzechy włoskie) ,masło, krem budyniowy (mleko, jajka, cukier waniliowy, skrobia ziemniaczana, masło), orzechy włoskie , polewa diamond glaze ( syrop glukozowy, woda, substancje żelujące: pektyny, alginian sodu, karagen, kwas: kwas cytrynowym, regulator kwasowości: cytrynian monosodowy,substancja konserwująca: sorbinian potasu)
WIELKANOCNE CIASTO ADWOKATOWO – PORZECZKOWE
ciasto ( mąka migdałowa, jajka, cukier, proszek do pieczenia bezglutenowy ), morele suszone, porzeczka smażona, żelatyna
adwokat ( pasteryzowane żółtka jaj, cukier waniliowy, cukier, spirytus )
śmietana 33 %, polewa czekoladowa (masło, kakao, cukier, mleko).
WIELKANOCNE CIASTO MALINOWA CHMURKA
mąka pszenna, proszek do pieczenia, jajka, cukier, margaryna, oleje roślinne słonecznikowy i rzepakowy, mleko ukwaszone, sól, emulgator tłuszczowy, lecytyna słonecznikowa, aromat, barwnik naturalny annato, regulator kwasowości-kwas cytrynowy, witamina A i D, maliny w galaretce, cukiernicza bieruńska (mleko odtłuszczone, tłuszcz palmowy-kokosowy, śmietanka, stabilizator naturalny karagen) Galaretka malinowa ( cukier, żelatyna E441, kwas cytrynowy E 330, aromat identyczny z naturalnym, barwnik spożywczy) migdały prażone, białko pasteryzowane ( 98%, regulator kwasowości: kwas mlekowy, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, stabilizator: siarczan glinu)
ORZESZKI
mąka pszenna, cukier, tłuszcz roślinny, kakao, orzechy włoskie, masło, spirytus
ULE
wafle (mąka pszenna, olej rzepakowy, proszek do pieczenia) orzechy włoskie, białko jaj, cukier puder, adwokat ( żółtka jaj pasteryzowane, spirytus, tłuszcz roślinny ) krem budyniowy (mleko, jajka, cukier waniliowy, skrobia ziemniaczana, masło)
DROBNE CIASTECZKA
mąka pszenna, cukier, jajka, cynamon,orzechy, kokos, białko jajek, wafle suche (mąka pszenna, olej rzepakowy, proszek do pieczenia) kajmak (cukier, mleko pasteryzowane, mleko pełne w proszku, syrop glukozowy, tłuszcz roślinny palmowy, soda oczyszczona, substancja konserwująca: askorbinian potasu ( E202), aromat), biszkopt ( mąka pszenna, jajka, cukier, proszek do pieczenia), polewa czekoladowa (miazga kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, aromat naturalny), marmolada owocowa (przecier owocowy, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości – kwas cytrynowy)
WIELKANOCNY BARANEK BISZKOPTOWY
biszkopt (jajka, mąka pszenna, cukier, proszek do pieczenia )