fbpx

SKŁADY CIAST

Wyroby cukiernicze produkowane są w zakładzie, w którym do produkcji używane są orzechy

W-Z

Ciasto z kremem o smaku śmietankowym i polewą czekoladową

Biszkopt (mąka pszenna, jaja, cukier, proszek do pieczenia, kakao), żelatyna, polewa czekoladowa (masło, corverture 55%, śmietana, kakao, cukier) decorgel (syrop glukozowy- zawiera siarczan, woda, kwas cytrynowy, barwnik E 171, regulator kwasowości cytrian trisodowy, fosforan trójwapniowy sorbinian potasu, aromat) śmietana UHT 33% (śmietanka,stabilizator, karagen) , cukier wanilinowy, polewa czekoladowa (miazga kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, aromat naturalny).

Termin do spożycia 48 godz                                                                                                   

Przechowywanie 2-6st

SERNIK WIEDEŃSKI

ser biały, mąka ziemniaczana, mąka pszenna jajka, margaryna

polewa czekoladowa(miazga kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, aromat naturalny)  , cukier, budyń śmietankowy (mleko, jajka, cukier waniliowy, skrobia ziemniaczana, masło)

Termin do spożycia 72 godz                                                                                                          

Przechowywanie 2-6st

CIASTO SNIKERS

CIASTO Z KARMELEM I ORZECHAMI ZIEMNYMI

biszkopt (jajka, mąka pszenna, cukier, proszek do pieczenia )

sól, cukier puder, orzechy arachidowe, śmietana 33 % , stabilizator naturalny karagen, polewa czekoladowa (masło, kakao,cukier, mleko).

Termin do spożycia 72 godz                                                                                                       

Przechowywanie 2-6st

CIASTO MALINOWA CHMURKA

CIASTO Z MALINAMI I KREMEM ŚMIETANOWYM

mąka pszenna, proszek do pieczenia, jajka,  cukier, margaryna, oleje roślinne słonecznikowy i rzepakowy, mleko ukwaszone, sól, emulgator tłuszczowy, lecytyna słonecznikowa, aromat, barwnik naturalny annato, regulator kwasowości-kwas cytrynowy, witamina A i D, maliny w galaretce, cukiernicza bieruńska (mleko odtłuszczone, tłuszcz palmowy-kokosowy, śmietanka, stabilizator naturalny karagen) Galaretka malinowa ( cukier, żelatyna E441, kwas cytrynowy E 330, aromat identyczny z naturalnym, barwnik spożywczy) migdały prażone, białko pasteryzowane ( 98%, regulator kwasowości: kwas mlekowy, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, stabilizator: siarczan glinu)

Termin do spożycia 48 godz                                                                                                    

Przechowywanie 2-6 st

CIASTO NUTELKA                                                                                                                                      

CIASTO Z PTASIM MLECZKIEM CYTRYNOWYM                                                                                   

suchary (mąka pszenna, cukier, drożdże, olej rzepakowy, serwatka z mleka, sól) śmietana 33 % ( śmietana, stabilizator naturalny karagen ), krem (cukier, tłuszcz palmowy, serwatka z mleka w proszku, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, mleko w proszku  odtłuszczone, lecytyna słonecznikowa, orzechy laskowe 0,1 %, aromaty ) galaretka malinowa i cytrynowa ( żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, aromat, barwniki E122, E124 ), maliny mrożone.                                                                                                                                                     

Termin do spożycia 48 godz                                                                                                            

Przechowywanie 2-6st

SERNIK Z BRZOSKWINIAMI

CIASTO KRUCHE Z SEREM, BRZOSKWINIAMI I BEZĄ

mąka pszenna, jajka, cukier, proszek do pieczenia, tłuszcz roślinny, ser biały, jajka, mąka ziemniaczana, margaryna, oleje roślinne, słonecznikowy i rzepakowy, palmowy, mleko ukwaszone, sól, cukier, emulgatory tłuszczowe, lecytyna słonecznikowa, aromat, barwnik, regulator kwasowości wit. A, masło, białko jajek, brzoskwinie w puszce ( brzoskwinie, cukier, woda, syrop glukozowo – fruktozowy ).

Termin do spożycia 48 godz

Przechowywanie 2-6st

TORCIK SZWARCWALDZKI

CIASTO Z KREMEM ŚMIETANOWYM I WIŚNIAMI W ŻELU

Ciasto-mąka pszenna, cukier, proszek do pieczenia, jajka, kakao, wiśniówka Krem: śmietana UHT 33% (śmietanka,stabilizator, karagen) żelatyna, pistacje, kuwertura (miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator, lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy, emulgator E 476 może zawierać mleko). Wiśnie w żelu (wiśnie w żelu 65%, substancja zagęszczająca: skrobia, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu. Polewa czekoladowa (masło, corvertrure 55%, śmietana 18 %, kakao,cukier)

Wisienki amarena (wiśnie, cukier, syrop glukozowy, woda, sok wiśniowy- 4%, regulator kwasowości kwas cytrynowy, aromaty, barwnik antocyjaniny-barwnik roślinny)

Termin do spożycia; 48 godz.

Przechowywanie 2-6 st.

SŁONY KARMEL

CIASTO Z MASŁEM ORZECHOWYM I KARMELEM

Skład: biszkopt jasny i ciemny (jajka, cukier, mąka pszenna, proszek do pieczenia,kakao, karmel(orzechy arachidowe prażone,nadzienie o smaku toffi: syrop glukozowo-fruktozowy, woda ,cukier,odtłuszczone mleko w proszku,tłuszcze

roślinne-palmowy, kokosowy,substancja zagęszczająca E1420,E440, syrop z karmelizowanego cukru, sól, substancja konserwująca E202, aromat zawiera jęczmień

i mleko, emulgator E472c ,barwnik E100,pasta arachidowa-orzech arachidowy.

Czekolada: karmel ,cukier,tłuszcz kakaowy, mleko w proszku, karmelowy

cukier 1,5%,emulgator lecytyna sojowa,aromat, ekstrakt z papryki,naturalny aromat waniliowy, Chrupki Calebaut; czekolada mleczna i biała o smaku karmelowym 84%, cukier,tłuszcz kakaowy 29%,karmel, pełne mleko,cukier, syrop glukozowy, sól, regulator kwasowości E500, serwatka, miazga kakaowa 1,0%, chrupiące solone zboża-mąka pszenna, cukier, sól, mąka owsiana,

mąka słodowa, środek spulchniajacy E500, naturalny aromat waniliowy, syropglukozowy, cukier, E414, skrobia modyfikowana, mleko częściowo odtłuszczone  roślinne , palma E401,E407, Laktoza białka mleka,emulgator E472a,stabilizatory E450,E516, środki aromatyzujące, barwnik beta karoten, masło.

Termin do spożycia 72 godz

Przechowywanie 2-6st

SERNIK GOTOWANY

CIASTO BISZKOPTOWO – SEROWE

Biszkopt ciemny (mąka pszenna, jajka, proszek do pieczenia, kakao), ser biały, budyń śmietankowy (skrobia ziemniaczana, kukurydziana, aromat, barwnik – kurkumina, może zawierać mleko, produkt bezglutenowy). Mleko, masło, cukier, jajka. Polewa czekoladowa (masło, cukier, kakaośmietana UHT 33% (śmietanka,stabilizator, karagen)

Termin do spożycia 72 godz

Przechowywanie 2-6 st

SZARLOTKA

CIASTO KRUCHE Z JABŁKAMI I BEZĄ

Ciasto (margaryna palma – oleje roślinne słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15,9%, tłuszcz. roślinny rzepakowy częściowo uwodorniony, woda, mleko ukwaszone, sól, cukier, emulgator tłuszczowy, lecytyna słonecznikowa, aromat, barwnik, regulator kwasowości, witamina A zaw. tl.80%- cukier waniliowy, jaja, mąka pszenna, proszek do pieczenia), JABŁKA NA SZARLOTKĘ (jablka 88%, substancje zagęszczające E1422, E 425, E 415, kwas cytrynowy E 330, regulator kwasowości E202, przeciwutleniacz E223, aromat – zawiera siarczyny). Cukier puder, białka.

Termin do spożycia 72 godz

Przechowywanie 2-6 st

Scroll to Top